Tel: 0216 337 70 41 | [email protected]

Home » KONUŞMACILAR

KONUŞMACILAR

Açılış Konuşmaları

Davetli Konuşmacılar

  • Prof.Dr. Türker KILIÇ, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı
  • Halil AksuGelecekhane Kurucusu
  • Önder Güler, Google Türkiye Ülke Müdürü

Nesnelerin İnterneti (IoT) ile Geleceğimiz Nasıl Şekillenecek

Giyilebilir Teknolojiler ve Sağlık Uygulamaları

  • Panel Başkanı: Prof. Dr. Orhan BABUCÇU, Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı
  • Prof. Dr. Alper CİHANKamu Hastaneler Birliği Başkanı
  • Yüksel Koçak, Memorial Hastaneler Grubu Tıbbi Direktörü
  • Kemal KAPLAN, Yaşam Bilimleri ve Sağlıkta Bilişim Teknolojileri Derneği Başkanı

Büyük Veri ve Bilginin Gücü

  • Panel Başkanı: Prof. Dr. Mehmet Erdal BALABANTBD İstanbul Onur Kurulu Üyesi
  • Doç. Dr. Kutlu Merih, DATALAB Veri Görselleştirme Araştırma Grubu Kurucusu (*)
  • Doç. Dr. Şeyda Ertekin, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği (*)
  • Dr. Elif Kartal, İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü

Siber Dünya’nın Geleceği

  • Panel Başkanı:  Doç. Dr. Tamer Dağ,Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi
  • Doç. Dr. Ahmet Naci Ünal, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi
  • Mustafa ARI, Crypttech Genel Müdür Yardımcısı
  • Serap GÜNAL,Veri Kurtarma Genel Müdürü

dr-taner_arsanYrd. Doç. Dr. Taner Arsan

 

Kadir Has Üniversitesi  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Taner Arsan, 1968 yılında doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’ndeki eğitimini takiben, 1990 yılında İstanbul Teknik  Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Anabilimdalında Yüksek Lisans eğitimini, 1999 yılında ise yine aynı Anabilimdalında Doktora eğitimi tamamladı. Doktorası sırasında TÜBİTAK Bilimadamı Yetiştirme Bursuyla University of Glasgow’da 9 ay süreyle bulundu, 1991-2000 yılları arasında  İTÜ Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2000 yılından beri Kadir Has Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent Dr. olarak görev yapmaktadır. Halen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini de yürütmekte olan Yrd.Doç.Dr.Taner Arsan’ın çalışma konuları içerisinde Bilgisayar Ağları, Öngörülü Kontrol Sistemleri, Mikroişlemcili Sistem Tasarımı, Gömülü Sistem Tasarımı, Mobil Uygulama Geliştirme ve Yazılım Mimarileri bulunmaktadır.


mustafaari      Mustafa ARI

1968 doğumlu olan Mustafa Arı, ilk, orta ve Lise eğitimini Antalya’da tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi    Bilgisayar Mühendisliği bölümünden “Bachelor of Science” (1990) derecesine sahiptir. 1994 yılında Japonya’da (CICC) 6 ay, 1997 yılında da (JICA) 2 ay Bilgi Sistemleri konusunda eğitimler almış ve Marmara Üniversitesi İşletme bölümünde “Executive MBA” (2001) programını tamamlamıştır.

27 yıllık BT iş tecrübesine sahip olan Mustafa Arı, profesyonel iş hayatına 1990 yılında kamu sektöründe başlamış, T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) uzman olarak sekiz yıl görev almıştır. 1998 yılında DPT’ten ayrılarak Telsoft, Telenity, İnnova ve Etiya’da, uzman mühendis, Yönetici, Direktor, ve Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonlarında görev yapmıştır. Halen Crypttech’de GMY ve Relisecure’de CEO olarak profesyonel iş hayatına devam etmektedir.

Mustafa Arı, 27 yıllık iş hayatında, görev yaptığı firmalar için 50’den fazla ülkede iş geliştirmiş, proje teslim etmiştir.


erhan_arkErhan Ark

FEDERAL SMART SOLUTIONS INC. Temmuz 2016 – Günümüz (5 ay) San Francisco Bay Area

SMART CITY | IOT | RFID | ITS | SOFTWARE

Managing Partner, Intelligent Transportation & Technology Solutions, Ağustos 2013 – Temmuz 2016 (3 yıl) İstanbul, Türkiye

Director, Business Development, Cyclops Teknoloji A.S, Ekim 2008 – Temmuz 2013

Consultant, Sağlık Bilişim Zirvesi Danışma ve Düzenleme Kurulu, 2012 – 2013

Sales And Marketing Manager, TETAS A.S – CYCLOPS, Ağustos 2008 – Ocak 2011

Investment Relations Specialist, Sentim, 1999 – 2002


erdal_balabanProf. Dr. Mehmet Erdal Balaban

1970 yılında Adapazarı Atatürk Lisesinden mezun olmuştur. 1977 yılında Hacettepe Üniversitesi, Fen Fakültesi-Yüksek Matematik Bölümü,1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır.  Doktora tezini 1983 yılında İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Sayısal Yöntemler Anabilim Dalında tamamlamıştır. 1989 yılında Doçentliğe yükselmiş ve 1996 yılında Profesörlük kadrosuna atanmış olan M. Erdal Balaban İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak 2003-2006 yıllarında Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi yanısıra Harp Akademileri, Deniz Harp Okulu, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İ.Ü. Ulaştırma ve Lojistik, İzmir Ekonomi Üniversitesi (MBA), Bahçeşehir Üniversitesi (Executive MBA) ve Işık Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği programlarında Sayısal Yöntemler ve Bilişim  konularında dersler vermiştir. 2001-2002 eğitim ve öğretim yılında Ball State Universitesi, Indiana, USA’da misafir araştırmacı olarak bulunmuş, 2006-2007 yılında aynı üniversitede misafir öğretim üyesi olarak dersler vermiştir.

1984 yılında AISEC kapsamında Amerika Birleşik Devletler’inde “Ball Aerospace Defence System Division, Boulder-Colorado” firmasında “Kişisel Bilgisayarlarda İşletme Tahmin Yöntemleri”yazılımının geliştirilmesi çalışmalarında bulunmuştur. 2000 – 2004 yılları arasında TBD, İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı süresince çok sayıda seminer, panel ve toplumsal projeleri kurmuş olduğu çalışma grupları ile gerçekleştirmiştir. Bilgi Toplumu ve e-öğrenme konularında birçok konferans, seminer, çalıştay ve toplumsal projeler gerçekleştirmiştir.

Balaban Türkiye Bilişim Derneği, İstanbul Şubesinin ve Matematikçiler Derneği Onur Üyesidir. 


elif_kartalDr. Elif KARTAL

2008 yılında lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü‘nde tamamlamıştır. Lisans eğitiminin ardından aynı yıl İ.Ü. Enformatik Bölümü’nde yüksek lisansa başlamış ve yine aynı bölüme Araştırma Görevlisi olarak kabul edilmiştir. İ.Ü. Enformatik Bölümü‘nde, 2011 yılında “Yapay Sinir Ağları ile Yazılım Projesi Maliyet Tahmini” adlı teziyle yüksek lisansını, 2015 yılında, “Sınıflandırmaya Dayalı Makine Öğrenmesi Teknikleri ve Kardiyolojik Risk Değerlendirmesine İlişkin Bir Uygulama” adlı teziyle doktorasını tamamlamıştır.  2013 yılında 2 ay süreliğine ABD, Ball State University’de ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur.
Yapay Zekâ, Makine Öğrenmesi ve Veri Madenciliği konularında çalışan Elif Kartal, diğer araştırma alanları olarak Web Tasarımı, Programlama Dilleri, e-Öğrenme konularında çalışmalarını sürdürmektedir.


prof-dr-alper-cihan

Prof. Dr. Alper CİHAN

04 Nisan 1967 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra; 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki eğitimine başladı. 1990 yılında Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayarak ilk görev yeri olan Kahramanmaraş Devlet Hastanesinin Acil servisinde 3 yıl pratisyen hekim olarak çalıştı. 1993 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi anabilim dalında ihtisasına başladı. 1998 yılında Tıpta uzmanlık tezini “Deneysel karaciğer travmasında antifibrinolitik tedavi ile medikal hemostaz” konusunda yaparak uzmanlığını alıp Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1999 yılında Yardımcı Doç. Dr. Ünvanı da almaya hak kazandı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin de kuruluş aşamasında birçok görev aldı ve 7 yıl burada çalıştı.
2005 yılında genel cerrahi alanında Doçent doktor ünvanını kazandıktan sonra 2006 yılında Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Genel Cerrahi Klinik Şefi olarak atandı. Bunun yanında Ameliyathane Sorumluluğu görevini de başarıyla yerine getirdi. Aynı yıl içerisinde Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kurucu başhekim olarak göreve getirildi. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki temel vizyonu, Hastaların, çalışanların ve kamu idaresinin koşulsuz memnuniyeti olmuş ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmüştür. Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında ki faaliyetleri Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesini Avrupa Standartlarının üzerine çıkarmayı başarmış ve 2010 yılında şimdiki görev yeri olan İstanbul Üniversitesine atanmıştır.Evli ve 2 çocuk babasıdır.


goksel_celik_pngGöksel ÇELİK

BİMSER Boysweb Ürün Yöneticisi

 

 

 

 


serap_gunal_resim Serap GÜNAL

VERİ KURTARMA HİZMETLERİ LTD. ŞTİ GENEL MÜDÜRÜ

İlk ve orta öğrenimini Uşak’ta Uşak Anadolu Lisesi’ni bitirerek tamamlayan Serap Günal, İTÜ Makine Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünü bitirdi. İş hayatına 1996 yılında Sun Tekstil Kalite Sorumlusu olarak başladıktan sonra, bir süre Yalteks Yalıtım Malzemeleri firmasında Toplam Kalite Sorumlusu olarak çalıştı. Bu iş deneyiminden sonra ise kariyerini sürdüreceği bilişim sektörüne 2000 yılında 64K Bilgisayar ve Reklamcılık Ltd. Şti. ‘ de Genel Müdür olarak başladı. Bu firmadaki görevinde Veri Kurtarma alanındaki çalışmalarının yanı sıra Anti Virüs programları alanında ses getiren projelere imza attı. 2006 yılında ise bugün sektörün öncü ve lider firması Veri Kurtarma Hizmetleri’nin kurucu ortağı oldu.  Bu görevinin yanı sıra 2009 yılından itibaren de Veri Kurtarma Hizmetleri firmasının Genel Müdürlüğü görevini başarıyla sürdürmektedir. İş hayatındaki başarısının yanı sıra, sürekli öğrenim ve gelişime önem veren Serap Günal, başta Acelab ve Seagate gibi sektörün küresel firmalarının düzenlemiş olduğu, bu alanda yurt içi ve yurt dışı birçok eğitime katılmıştır.  Evli ve iki çocuk annesi Serap Günal bilişim firmalarına, son kullanıcılara ülke çapında eğitimler vermektedir.


HIMSS Turkey 2014 - Day 1

Kemal KAPLAN

İstanbul da doğan Kaplan Akdeniz Üniversitesi Elektronik Bölümü mezunudur. Sony, Netaş, Pimaş ve Yapı Kredi Bankasında uzman olarak, Esbank, Etibank, ZB ve HSBC Bank ta yönetici olarak görev yapmıştır. IDC tarafından ulusal ölçekte yapılan değerlendirmede 2016 yılının 2. CIO su seçilmiştir.
Yeniden yapılanma, finans kuruluşlarının birleştirilmesi, çağrı merkezi, kredi kartları, ATM ve bankacılık uygulama/teknolojileri ile sağlık uygulama/teknolojileri konusunda birçok projede görev almıştır.

Mobil teknolojiler, giyilebilir teknolojiler ve ArGe projeleri konusunda çalışmaları olup bir çok konferansta sağlık teknolojileri konusundaki deneyimlerini sektör ile paylaşmaktadır. Acıbadem Sağlık Grubu adına bazı kamu kuruluşlarına teknoloji danışmanlığı yapmaktadır. Yaşam Bilimleri ve Sağlıkta Bilişim

Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu başkanıdır. ArGe ekininde geliştirdiği AStore ürünü uluslararası ve ulusal bir çok ödül almıştır.

Halen Acıbadem Sağlık Grubu hastaneleri, üniversite ve tüm iştiraklerin teknoloji yönetimi ile ArGe den sorumlu yöneticisi olarak görev yapmaktadır.  Sn.Kaplan, çalıştığı kurumda aynı zamanda Teknik Hizmetler (Elektrik, Mekanik, Bakım, Onarım, Enerji Yönetimi, Çevre Yönetimi, İSG, Renovasyon) yöneticiliğini yapmaktadır. 2010 yılında Teknik Hizmetler bölümünü yeniden yapılandırmıştır. Holding bünyesinde bulunan 30 lokasyonun teknik hizmetlerinin yönetiminden sorumludur. Olağanüstü Durum Yönetim Komitesi başkanlığınıda Teknik Hizmetler adına yürütmektedir.


prof-dr-turker-kilic

Prof. Dr. Türker KILIÇ

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan ve Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde çalışan Prof. Dr. Türker Kılıç, özellikle beyin damar hastalıkları ve beyin tümörleri alanlarında çalışmakta ve kurucusu olduğu Nöroşirürji Araştırma Merkezinin başkanlığını yürütmektedir.
1966 Bursa doğumlu olan Dr. Kılıç, tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde 1991 yılında, uzmanlık eğitimini Marmara Üniversitesi Nöroşirürji Anabilim Dalı’nda (Yönetici: Prof Dr M Necmettin Pamir) 1997’de tamamlamıştır.

Harvard Üniversitesi Brigham and Women’s Hospital ve Dana-Farber Kanser Enstitüsü’ndeki Nöroonkoloji üst-ihtisasını (Yöneticiler: Prof.Dr Peter Black, Prof Dr Charles Stiles) Aralık 1998’de, Anatomi Doktorası’nı Marmara Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı’nda (Yönetici: Prof Dr Safiye Çavdar) Şubat 2000’de tamamlamıştır.
Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) 2007)’de seçilen Dr. Kılıç, tıp fakültesi öğrencisi iken Uluslararası Tıp Fakülteleri Öğrencileri (MISC) Araştırma Ödülü ve Hacettepe Üniversitesi Üstün Başarı Ödülü’nü almıştır.
Dr. Türker Kılıç, Avrupa Nöroşirürji Yeterliliğini 1997’de almış ve 1992 yılında Almanya’da transcranial doppler ultrasonography temel ve klinik eğitimini, 1995 yılında İsveç’te Gamma-Knife ışın cerrahisi eğitimini tamamlamıştır.
Bilimsel araştırmaları, 1999 yılında Avrupa Nöroşirürji Dernekleri Birliği’nin (EANS) “En Değerli Araştırma Ödülü”ne, 2001’de Amerika Nöroşirürji Dernekleri Birliği’nin (AANS) “Nöroonkoloji Genç Araştırmacı Ödülü” ne layık görülmüştür.
Dr. Kılıç, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından 2000 yılında “Araştırmaya En Fazla Teşvik Eden Öğretim Üyesi” seçilmiştir. Yine 2000’de Türkiye Beyin Araştırmaları Derneği, Bilimsel Araştırma Ödülünü, 2001’de ve 2002’de Türk Nöroşirürji Derneği Bilimsel Araştırma Ödüllerini kazanmış ve 2002-2005 yılları arasında TÜBA-GEBİP bursuna (Yönetici: Prof Dr Yücel Kanpolat) layık görülmüştür.
Bilimsel çalışmaları, 2005 yılında Amerika Nöroşirürji Dernekleri Birliği’nin (AANS) En Değerli ABD-dışı Bilimsel Çalışma Ödülünü kazanmıştır. Dr Kılıç, 1997-1998 yıllarında Harvard Üniversitesi’nde beyin kanserlerinden olan astrositomlar konusunda çalışmış ve halen üzerinde çalıştığı bir molekülün astrositomlarda etkinliğini ispatlayan deneylerini sorumlu araştırmacı olarak yapmıştır. Bu araştırmanın 2000 yılında yayınlanması üzerine NIH onayı alınarak başlanan klinik araştırmaların sonunda üzerinde çalışılan molekül ilaç haline (Glivec) gelmiş ve günümüzde bazı beyin kanserlerinin tedavisinde kullanılır olmuştur.


prof-dr-orhan-babuccu

Prof. Dr. Orhan BABUCÇU

27 Mart 1967 Erdek doğumlu olan Prof. Babucçu, liseye kadar eğitimini Erdek’te tamamladı. Kabataş Erkek Lisesi’ni kazanarak İstanbul’a geldi ve 1984 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi mezunu olarak aynı yıl Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.
Tıp eğitimini tamamladıktan sonra 1993 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümünde ihtisasa başladı ve 1999’da alanında uzman oldu. Aynı yıl Amerika’da Cleveland Klinik’te araştırmacı olarak göreve başladı ve mikrocerrahi üzerine eğitim aldı. Amerika’daki eğitimi ve görevini tamamladıktan sonra Türkiye’de tıp alanında çalışmalarını devam ettirmek üzere ülkesine dönüş yaptı.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Plastik Cerrahi Bölümü’nü kurdu ve 12 yıl boyunca kurucu bölüm başkanlığını yaptı. 2005 yılında doçentliğini, 2010 yılında profesörlüğünü almış olan Babucçu, 2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başladı. 2013-2014 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü. Halen Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi AD’da bölüm başkanlığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Orhan Babucçu 2014 yılı itibari ile Bahçeşehir Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görevlendirilmiştir.
Prof. Dr. Orhan Babucçu’nun ulusal ve uluslararası pek çok dernek üyeliği vardır. Mesleki ilgi alanları meme cerrahisi, vücut şekillendirme, genital estetik, iyileşmeyen yaralar, deri kanserleri ve ameliyat olmuş burunlardır.
Evli ve iki çocuğu olan Prof. Dr. Babucçu’nun başlıca ilgi alanları, öncelikle ailesi, kitapları ve doğa sporlarıdır.


ahmet-tosunoglu

Ahmet TOSUNOĞLU

Türkiye Bilişim Derneği
İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimine Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü MBA Programı’nda devam etmektedir. 1990-1992 yılları arasında Grolier Hachette A.Ş.’de Bilgisayar Programcısı olarak çalıştı. 1992–2004 yıllarında Alemdar Holding A.Ş.’de sırasıyla Sistem Analisti, Proje Yöneticisi ve Bilgi İşlem Müdürü olarak görev yaptı. 2004–2008 yılları arasında Uzman Bilgi Teknolojileri Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şirketi’nde Genel Müdürlük görevini yürüttü.
2008-2009 yılları arasında Alemdar Holding A.Ş.’de IT Koordinatörü görevini sürdürürken aynı zamanda Kartal Belediyesi’nde IT’den sorumlu Başkan Danışmanı olarak görev yaptı.
2000-2001 Eğitim Döneminde Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Ayrıca bu dönem içerisinde Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Danışma Kurulu üyeliğinde bulundu. 2009-2015 tarihleri arasında İGDAŞ İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.’de Bilgi Sistemleri Müdürü olarak görev yaptı.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçisi olan Ahmet Tosunoğlu halen Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve ATASAY Kuyumculuk San. ve Tic. A.Ş.’de Bilgi Sistemleri Direktörü olarak görev yapmaktadır.


       i-ilker-tabakİ. İlker TABAK

İ. İlker Tabak İzmir’de doğmuştur. 1982’de İzmir Atatürk Lisesi Fen Kolu’nu, 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bölümü’nü; 2005 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 1995 yılında Bilişim A.Ş.’ye katıldı.

Tabak, meslek yaşamı boyunca yazılım uzmanı ve proje yöneticisi olarak Bilişim A.Ş.’de aralarında ülkemizin önemli e-Devlet projelerinin de bulunduğu, başarıyla tamamlanan çok sayıda projenin yönetiminde yer aldı. Halen Bilişim A.Ş.’de yönetici olarak görev yapan İlker Tabak, birçok bilişim projesinde görev almıştır.

İ. İlker Tabak, Türkiye Bilişim Derneği (TBD), TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) üyesi, Türkiye Bilişim Vakfi (TBV) kurucu üyesidir. Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği (2007-2008) ve Hacettepe Mezunlar Derneği (HUMED) Yönetim Kurulu Üyeliği de (2009-2013) yapmıştır.

İ. İlker Tabak, TBD Yönetim Kurulları’nda 19. Dönemden itibaren (Kasım 1992) Üye, Genel Yazman ve 2. Başkan olarak görev yapmıştır. TBD Ankara Şubesi Başkanlığı da yapan İ. İlker Tabak (2011-2013), TBD çatısı altında mesleki konularda çeşitli çalışma gruplarında görev almıştır. Mesleki bildiri ve yayınlarının yanı sıra, Yayın Kurulu Üyesi ve editörlerinden biri olduğu TBD Bilişim Dergisi’nde SİMGE adlı köşesinde düzenli olarak yazılar yazmakta olan Tabak, halen TBD Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir (2015-…).


aykut-seyrek

Aykut SEYREK

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Teknolojik Grup Yöneticisi ve Moderatörü

Bayrampaşa İTO Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümünde lise öğrenimini 1996 yılında tamamlamıştır. Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği, 2000 yılı Lisans mezunudur. 2013 yılında Gaziantep Hasan Kalyoncu(Gazikent) Üniversitesi SBE, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.
2000-2004 yılları arasında ilk atama yeri olan Çanakkale Gökçeada Endüstri Meslek Lisesinde Bilgisayar Öğretmeni ve Bilgisayar Bölüm Şefi olarak görev yapmıştır. 2003-2004 yıllarında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gökçeada Meslek Yüksek Okulunda bilgisayar dersleri vermiştir. 2004 yılında İstanbul Bayrampaşa İTO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne tayini çıkmıştır. 11 yıl burada görev yaptıktan sonra, 2015 yılında İstanbul Bağcılar Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tayini çıkmıştır. Halen bu okulda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Ağ Sistemleri Atölye Şefi olarak görev yapmaktadır.
Görev yaptığı Bayrampaşa İTO Meslek Lisesinde Stratejik Plan hazırlama ve Toplam Kalite Yönetimi konularında çeşitli çalışmalar yapmıştır.
2008 yılında Cisco Networking Academy CCNA eğitimlerini tamamlayarak Cisco Netacad CCNA Eğitmeni ünvanını almıştır. 2014 yılında da Cisco ITQ(Instructor Trainer Qualification) sınavını başarıyla geçerek Eğitmen Eğiticisi ünvanını almıştır.
2012-2013 yılları arasında proje koordinatörü olarak Leonardo da Vinci-Vetpro projesi kapsamında bir AB projesi yöneterek, AB projesi deneyimine sahip olmuştur. Bu vesileyle birçok AB ülkesini ziyaret ederek network eğitimi ve eğitim sistemleri konusunda çalışmalar yapmıştır.
2011 yılında, ICT sektöründen 2900+ üyesi bulunan Teknolojik Grup adlı oluşumla tanışmış, bu oluşumda çeşitli faaliyetlere katılmıştır. Şuan Teknolojik Grup adlı oluşumun yöneticisi ve moderatörüdür, Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği görevinin yanında 3 yıldır da bu görevi sürdürmektedir.
Aynı zamanda TBD Kobilişim çalışma kurulu üyeliği görevini yürütmekte bunun yanında, birçok fuar ve etkinliklerin organizasyonlarında görev almakta ve de birkaç bilişim teknolojileri firmasında danışmanlık görevlerini sürdürmektedir.
1977 İstanbul doğumludur ve evlidir. Aslen memleketi Kırklareli’dir.


serdar_gurbuz

Serdar Gürbüz

Türk Hava Yolları’nda Dijital İnovasyon biriminin yöneticiliğini yapan Serdar Gürbüz, yeni teknolojiler ve iş fikirlerinin keşfedilmesi, yenilikçi teknoloji projeleri ile müşteri deneyiminin iyileştirilmesi, operasyon maliyetlerinin azaltılması ve yeni gelir alanlarının oluşturulmasından, teknoloji ve girişimcilik ekosistemindeki paydaşlarla iş birliklerinin kurulması ve yönetilmesinden sorumludur.

Daha önce Turkcell’de yeni iş geliştirme ve inovasyon konularında çalışmış, 2 yıl boyunca yüzden fazla mezunu olan bir kurum içi girişimcilik programının tasarlanması ve yürütülmesinde görev almıştır. Ayrıca ürün yönetimi, web ve ödeme teknolojileri, proje yönetimi ve iş analizi konularında da tecrübesi vardır.

Türkiye’nin ilk kurum destekli kitle fonlama sitesi olan arikovani.com’un kurucularındandır.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2008 yılında mezun olmuştur. Teknolojinin gerçek dünya sorunlarının çözümü için uygulanması konusunda bir tutkusu vardır. Evli ve bir çocuk babasıdır.


serifacar   Şerif Acar Beykoz

1980 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik bölümünden NBA derecesinden mezun.   36 senedir hep bilişim ve telekomuniskayon ile ilgilenmiştir. 15 sene yurtdışında çalıştı.. Telenity’nin Avrupa Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu Genel Müdürlüğü, Telsoft’un Genel Müdürlüğü yaptı. Ondan önce de 15 yıl Alcatel için çalıştı.  Türkiye’de bilişim sektörünün gelişmesi için de çaba gösteriyor. 2009-2011 yılları arasında YASAD Yazılım Sanayicileri Derneği başkanlığı da yaptı.  e-dönüşüm hizmetleri firması Digital Planet’te Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.


Share Button

Comments are closed.